Jeg er uddannet lægeeksamineret fodplejer fra Københavns Fodplejeskole i Taastrup, og har gennem min uddannelse gennemgået over 325 superviserede behandlinger, 200 lektioner fysiologi og anatomi, samt 100 lektioner sygdomslære samt fuldt teoretisk pensum på skolen. Jeg er medlem af Dansk Behandlerforbund og ansvarsforsikret der igennem. Jeg er yderligere RAB-godkendt Fodplejer
Det har ikke altid stået i kortene, at jeg skulle pleje fødder. Eller måske har det?
Jeg har altid været optaget af mennesker, både alene og i flok. Derfor uddannede jeg mig til socialpædagog, da jeg var i 20’erne.
Siden er det gået slag i slag med uddannelserne. Først blev jeg optaget af, hvordan mennesker kunne hjælpes uden så mange ord, når de var i stressende situationer. Derfor tog jeg en uddannelse som NADA-akupunktør.
Så blev jeg nysgerrig på, hvordan mennesker og systemer agerede sammen. Det blev til en proceskonsulentuddannelse. Herefter ville jeg vide mere om de grundlæggende tanker bag menneskers måde at tilegne sig viden på, og de politikker og systemer der understøttede den viden – eller stod i vejen. Det blev til en kandidat i Pædagogik og Uddannelsesvidenskab.
Da man godt kan komme til at mangle værktøjer til at gøre ovenstående mere konkret og udmønte det i specifikke tiltag, så kan det være klogt at tage en uddannelse i projektledelse. Så det har jeg også gjort.
Mit arbejdsliv har naturligvis udviklet sig med uddannelserne, og jeg har både arbejdet med elever i en fagforening, på efterskole, med unge med stofproblemer, som vejleder for unge med forskellige uddannelsesrelaterede vanskeligheder. Og så har jeg været ansat på Christiansborg som sekretariatschef i knapt 2 år. Man kan ikke beskylde mig for ikke at favne bredt.
Men hvordan leder alt dette til fodpleje, og det friske svar kunne jo være, at jeg vil tilbage til ‘rødderne’. Men faktisk er svaret mere komplekst end det. Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg trives fantastisk ved at dele mine faglige interesser op i mindre og forskellige mosaikker. Således har jeg valgt at sammensætte mit faglige liv til en mosaik af mine politiske, organisatoriske og pædagogiske interesser ved at lave bestyrelsesarbejde og frivilligt organisatorisk arbejde, være selvstændig og arbejde hvor jeg bor.
Jeg har savnet, at “få fod under eget bord” som selvstændig, samt helt konkret “hands on” med at løfte menneskers trivsel. Jeg er heldigvis sådan skruet sammen, at jeg bliver lidt “smånørdet” med alt, jeg bliver optaget af. Og derfor er fødder – og de folk de sidder på – min nye levevej … og jeg er vild med det. 👣
Når jeg bruger udtrykket “bæredygtige fødder”, så afspejler det mit syn på verden og mennesker. Jeg prøver i videst mulige udstrækning at minimere brug af skadelig og forurenende kemi, en del af mit interiør i klinikken er second hand, jeg tager ansvar for mit forbrug og gør, hvad jeg kan for at minimere det. Faktisk monitorer jeg mit forbrug og undersøger hele tiden nye veje bl.a. ved at implemetere Erhvervshus Sjællands Bæredygtighedshjul som værktøj.
… Men jeg ser også menneskers fødder som vigtige muligheder for at møde andre, få kærlighed og omsorg, komme rundt og deltage i forskellige dele af livet, helst med så få skavanker og smerter som muligt og gerne så længe som muligt – og det er baggrunden for “Fodkompagniet – klinikken for bæredygtige fødder.
Du er velkommen hos mig – uanset dit køn, din partnerpræference, din neurodivergens, din etnicitet, din tro og dit politiske tilhørsforhold.
Hvis du har særlige behov, så lad mig vide, hvordan jeg hjælper dig bedst.